Advocaat Ridouan Taghi: Verspreiden foto’s disproportioneel en onbegrijpelijk

De politie publiceerde dinsdagavond een reeks nieuwe foto’s van Ridouan Taghi en Said Razzouki. Beide mannen worden gezocht vanwege hun betrokkenheid bij een reeks liquidaties. De recherche wil weten waar de foto’s genomen zijn. Inez Weski, de advocaat van Ridouan Taghi vindt het verspreiden van zijn foto’s onbegrijpelijk.

Foto’s van minderjarigen verspreiden die in relatie staan met haar cliënt, zoals de politie dinsdagavond deed is volgen Weski “disproportioneel en onbegrijpelijk”. Volgens Weski moet de politie allang hebben geweten dat bepaalde van die foto’s in Dubai zijn gemaakt. Weski laat overigens weten dat Taghi op geen van die foto’s was daar ook niet bij was.

“Waar hij op dit moment is dat is mij niet bekend. Volstrekt nodeloos wordt Dubai genoemd en worden kinderen in het kader van deze opsporing in beeld gebracht. Dubai wordt als het ware tot een soort jachtterrein gemaakt. Ten onrechte wordt daarmee de indruk gewekt als zou cliënt daar toen of nu zijn. Cliënt staat op geen van die foto’s. er wordt zelfs een onderschrift bij een geblurde foto gezet als zou cliënt op die foto staan. De politie moet, neem ik aan, weten dat cliënt niet op die geblurde foto en niet op een andere foto uit Dubai staat en daar ook niet verblijft.”, aldus Weski.

Weski wijst erop dat zij tot nu toe geen enkele mogelijkheid heeft gehad te reageren op beschuldigingen tegen haar cliënt Taghi omdat ze geen enkel dossier heeft ontvangen.

“Tot op heden is aan cliënt geen enkele vorm van gerechtelijke betwisting van al die publieke beschuldigingen en scenario’s gegund. Geen getuigen mogen worden gehoord. Niet wordt onthuld welke zaken cliënt nu allemaal worden verweten. De verdediging wordt alleen maar vanuit media geconfronteerd met het zoveelste gerucht daarover. Geen dossiers worden verstrekt en zelfs is nog steeds geen parketnummer bekend.”, aldus Weski.