Antwerpse tienerpooier veroordeeld tot vier jaar cel

De 18-jarige Leonardo J. is woensdag veroordeeld tot vier jaar cel voor mensenhandel. Hij werd vervolgd voor mensenhandel en verkrachting. Hij zette minderjarige meisjes aan tot prostitutie in het Antwerpse Hotel Le Sud, dat in december tijdelijk werd gesloten.

De correctionele rechtbank van Antwerpen vond het bewezen dat hij zijn vriendin, die meerderjarig is, had aangezet tot prostitutie. Het slachtoffer stelde zich geen burgerlijke partij en bezoekt J. nog regelmatig in de gevangenis.

De bal ging aan het rollen toen Leonardo J. op 31 mei 2018 gecontroleerd werd door de politie en cannabis op zak bleek te hebben. Hij gaf toestemming voor een huiszoeking in zijn kamer in het Antwerpse Hotel Le Sud, waar hij samen met de destijds 18-jarige C. verbleef. Zij werkte al sinds haar 15 jaar als prostituee.

Behalve voor mensenhandel werd de beklaagde nog vervolgd voor de verkrachting van de 17-jarige S. Het meisje was bij een andere tienerpooier, die haar ter beschikking zou gesteld hebben van de beklaagde in ruil voor 50 euro, zodat hij cannabis kon kopen. Voor die aanklacht werd J. vrijgesproken.