Inval Haarlemse clubhuis Hells Angels

Alberta members of the Hell's Angels arrive at the White Rock chapter's property in Langley, B.C., on Friday July 25, 2008. The White Rock chapter is hosting the 25th anniversary party for the Vancouver, Nanaimo and White Rock chapters this weekend. THE CANADIAN PRESS/Darryl Dyck

In het Haarlemse clubhuis van de Hells Angels heeft de politie een inval gedaan. Vuurwapens, tasers, net-wapens, slag en steekwapens en verdovende middelen, ondermeer xtc en cocaïne zijn in beslag genomen. Bij een van de doorzoekingen buiten Haarlem werd een xtc-lab aangetroffen.

Tevens zijn er meerdere motoren en auto’s in beslag genomen. Er is ook een cash bedrag van€ 40.000 gevonden. Ook zijn digitale gegevensdragers en de nodige administratie meegenomen.

In twee panden in Alkmaar bleek sprake te zijn van illegale bewoning. Naast de al eerder vermelde verdenkingen van afpersing, bedreiging, brandstichting en geweld wordt, naar aanleiding van de doorzoekingen, een aantal leden nu ook verdacht van witwassen. De 10 aangehouden verdachten zullen volgende week worden voorgeleid voor de rechter-commissaris.