Man overlijdt aan verwondingen door politiekogels

Een man van 37 is overleden in het ziekenhuis nadat hij door de polite werd neergeschoten in de Nachtegaalstraat in het West-Vlaamse Wevelgem. De man had een agent met een schroevendraaier aangevallen, in het gezicht en in de borststreek.

‘De man viel de politie aan, waarna de agenten eerst met pepperspay probeerden de situatie te ontmijnen. Maar dat hielp niet’, vertelt Tom Janssens, van het parket van Kortrijk.

‘Hij haalde uit naar het gezicht van een van de politiemannen, en stak hem in de borststreek. Daarop heeft de andere politieagent een schot gelost, in de borststreek van de man.’

De man werd ter plaatse nog gereanimeerd en naar het ziekenhuis gebracht, waar hij uiteindelijk stierf. De man had volgens het parket een psychisch verleden en bedreigde zijn familie en ook de agenten die ter plaatse kwamen in Wevelgem.

De agent die aangevallen werd, was volgens het parket zwaargewond, maar is buiten levensgevaar. De andere agent, die het schot loste, wordt psychologisch begeleid. Janssens: ‘Samen met het comité P en de onderzoeksrechter wordt nu onderzoek gevoerd naar de feiten.’