Politie schiet man dood na incident met steekwapen in centrum Antwerpen

Bij een incident in een appartementsgebouw in het centrum van Antwerpen is dinsdagnamiddag een dodelijk slachtoffer gevallen. Een naar verluidt geesteszieke man had er een andere man met een steekwapen aangevallen, waarop de politie de dader doodschoot. De omgeving blijft afgesloten, maar alle gevaar is volgens de politie geweken.

De politie zou dinsdagnamiddag ter plaatse zijn gekomen in een appartementsgebouw in de Plantin en Moretuslei nadat de moeder van een naar verluidt geesteszieke man zich zorgen maakte over haar zoon en de hulpdiensten had gebeld. Toen de politie samen met de conciërge van het gebouw aanklopte bij het appartement van de man, zou hij de conciërge aangevallen hebben met een mes.

Daarop werd hij door een agent in de buik geschoten. De man overleed vervolgens aan zijn verwondingen. De politie en het parket kunnen het nieuws voorlopig niet bevestigen. Het tweede slachtoffer zou zwaargewond zijn, maar ook die informatie is officieel nog niet bevestigd.

De politie kwam massaal ter plaatse, het kruispunt van de Plantin en Moretuslei en de Quinten Matsijslei was een tijdlang afgesloten voor alle verkeer. Alle gevaar is volgens de politie echter geweken.

Omdat de lokale politie betrokken partij is, komt er een onderzoek door de Federale Gerechtelijke Politie. In afwezigheid van Bart De Wever, die op een congres in Colombia is, volgt waarnemend burgemeester Koen Kennis de situatie mee op.