Verdachte Liquidatie Chahid Yakhlaf opgepakt

De Amsterdamse crimineel Omar Lkhorf is door de nationale recherche opgepakt op verdenking van het geven van de opdracht voor de liquidatie die op ouderjaarsdag 2015. werd gepleegd op Chahid Yakhlaf in Kerkdriel.

Omar Lkorf is vrijdag opgepakt in België. Vermoedelijk heeft hij de uitvoerders op afstand aangestuurd. Het OM vraagt om zijn overlevering.

Uit de in Canada in beslag genomen computerserver zou zijn sturende rol blijken. Volgens justitie komen de gegevens uit de PGP Blackberrie waar veel Amsterdamse criminelen hun versleutelde communicatie lieten verlopen. Omar Lkhorf zou via de versleutelde PGP Blackberrie contact hebben onderhouden met de vermoedleijke uitvoerders van de liquidatie Hicham M. (1994) en Mohamed H. (1990).

Vermeend wordt dat Omar Lkhorf en M. de moord in ontluisterende bewoordingen hebben nabesproken. Vermoedelijke schutter M., zou door zijn opdrachtgever ‘soldaat’ genoemd worden en dat de uitvoerder ‘erg blij was’ dat Chahid Yakhlaf dood was. Ze hadden veel salvo’s op hem afgeschoten: ‘We hebben leip op ze gebosst.’

Dat de broer van Chahid, namelijk Chafik ook bijna dood was, naast hem in de auto, wekt er een lach op bij M. ‘Die andere brada was ook bijna loesoe’. Ook de vernmeende opdrachtgever raakt aan de lach en mailt dat’heel Marokko erover praat.’

Als Hicham M. vervolgens volgens justitie schrijft dat ‘ze heel wat waard waren en dat er veel op hun hoofd stond’, vraagt de vermeende opdrachtgever: ‘Oké, wat moet ik je betalen?’ Hij doet de belofte dat hij ‘het goed gaat doen’.

Dagen na de liquidatie berichten de vermoedelijke schutters Hicham M. en Mohamed H. onderling over de liquidatie. Het zou M. zijn die concludeert dat ‘die kale weg is’ (Chahid Yakhlaf) en dat hij hoopt ‘die andere ook snel’ gaat (broer Chafik).

Daarop zou Mohamed H antwoorden: ‘We hebben het toch goed gedaan?’ Hij hoopt dat Chafik ook ‘diddie gaat’ (dood gaat). Later bespreken ook de opdrachtgever en vermoede uitvoerders M. de liquidatie. Onder andere of het wel verstandig was hun eigen auto als vluchtauto te gebruiken.

De uitvoerder van de liquidatie wil ‘zeventig’ (zeventig duizend euro) voor de liquidatie. De opdrachtgever vindt ‘tussen de veertig en de vijftig’ schappelijk ‘voor hitters’.

Omar Lkhorf is de broer van Youssef Lkhorf die eind 2012 in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt werd geliquideerd. In het Amsterdamse criminele milieu wordt hij al tijden van beschuldigd liquidaties te hebben opgezet en aangestuurd.

De recherche had tot nu toe onvoldoende bewijs om hem daarvoor ook te arresteren. Omar Lkhorf wordt gerekend tot de groep rond Houssine A. en Benaouf A., die een hoofdrol speelt in de hoofdstedelijke onderwereldvete waarin sinds 2012 al meer dan twintig Amsterdamse criminelen zijn geliquideerd.

Omar Lkhorf was zelf waarschijnlijk het doelwit van de schutters die op 13 juli 2014 bij vergissing de onschuldige huisvader Stefan Regalo Eggermont doodschoten in zijn Fiat, toen hij die in de Amsterdamse Conradstraat parkeerde na een avond voetbal te hebben gekeken. Omar Lkhorf zou in een zelfde type auto rijden.

Uiteindelijk kwam hij bij de weduwe van Eggermont aan de deur om te aan te geven dat haar man waarschijnlijk was vermoord door daders die hem hadden willen hebben.

Naar verluid verbleef Omar Lkhorf recent veel in het buitenland.