Verdachten aangehouden na vermoedelijke liquidatie in Nieuwegein

Dinsdagmorgen is een 43-jarige man aan de Apolloburg in Nieuwegein doodeschoten. Na een achtervolging op de A2 zijn er twee verdachten in Amsterdam gearresteerd.

Rond 07:50 in de ochtend kreeg de politie melding over een schietpartij in Nieuwegein. Het slachtoffer bleek bij aankomst al overleden te zijn, het slachtoffer werd in zijn auto beschoten. Er zaten in de voorruit van de auto vijf kogelgaten.

In navolging op de medling van de schietpartij kreeg de politie iets na 08:00 een melding van een autobrand aan de Haarrijnse Rading in Utrecht. Getuigen zagen een zwarte auto wegrijden, waarna de verdachten op de A2 werden gezien. Vervolgens zette de politie een achtervolging in en die ging er wild aan toe. |Er raakte onderweg enkele auto’s beschadigd.

De Golf van de verdachten kon uiteindelijk worden klemgereden op de Meibergdreef in Amsterdam Bijlmer door een arrestatieteam. Er werden waarschuwingsschoten gelost bij de aanhouding van de twee 24 jarige inzittenden uit Amstelveen en Amsterdam.

De verdachten zijn door de politie meegenomen voor verhoor.

Enige tijd na het schietincident is er op een parkeerplaats in Vleuten, nabij de snelweg A2, is een uitgebrande auto aangetroffen. De politie is bezig om uit te zoeken of er een verband is met de schietpartij en de achtervolging.