Volkert van der G. wint kort geding en kan emigreren

Volkert van der G., de moordenaar van Pim Fortuyn kan emigreren. Hij heeft het door hem aangespannen kort geding om van zijn meldplicht af te komen gewonnen.

Van der G. moest zich iedere zes weken melden als een van de voorwaarden voor zijn voorwaardelijke invrijheidstelling in mei 2014. Volgens zijn advocaat was zijn meldplicht zinloos.

Hij werd in 2003 veroordeeld tot achttien jaar celstraf voor de moord op politicus Pim Fortuyn in mei 2002. Met aftrek van zijn voorarrest zou zijn straf er eind april 2020 op zitten.

8 Reacties

  1. Tja, aan de ene kant vind ik dat hij nog steeds vast had moeten zitten vanwege een politieke moord, en aan de andere lant denk ik hij moet net zoals iedere andere Nederlander behandeld worden. Hij heeft inmiddels zijn straf (tweederde) uitgezeten.

    • Bij Mohamed B. was kans op herhaling groot. Bij Volkert niet. Mohamed B. had ook vrij kunnen zijn als hij in die tijd zei dat hij spijt heeft gehad ofzo, maar Mohamed B. zei ik zou het zo nog een keer doen, dus had de rechter geen keus.

  2. Ja, een schande dat iemand al zo snel vrij kon komen. En hij zit lekker op onze kosten rechtszaken aan te spannen en hij wint ze ook nog door deze slappe rechters. Tijd dat hij voorgoed het land verlaat.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*